Tarinointijoulukalenteri, luukku 22

Ovaalinmuotoinen sivupöytä pursuili jouluruokia. Olit tehnyt kaiken itse, pilkkonut, paistanut, vispannut ja muotoillut vihanneksista pikkuriikkisiä koristeita. Koko ruuanlaiton ja leipomisen ajan olit valittanut ja itkenytkin välillä.

– Kaiken saa aina itse tehdä, minä teidän ruokanne hoidan kaikkina vuodenaikoina, siivoankin ja silitän vaatteenne.

Olin yrittänyt tulla auttamaan, tarttunut veitseen ja asettanut punajuuren leikkuulaudalle. Leikannut sen keskeltä halki. Olit juossut paikalle ja tempaissut veitsen kädestäni. Olit penkonut mittanauhan esiin kolmatta kertaa siivotusta kaapista.

– Leikkasit kaksi milliä vinoon, olit sanonut paheksuvasti. Minä olin palannut pöydän ääreen lukemaan sanomalehteä. Onhan sekin jonkinlainen lahja, tarjota jouluruuanlaittajalle kuuntelevat korvat.

***

Kuvittelupaikan tarinointijoulukalenterissa jokaiselle päivälle on arvottu oma kirjain, joka toimii pienen tarinan lähtökohtana. Tarina ei ole välttämättä jouluinen, vaan mitä tahansa, mitä kirjoittajan päästä sattuu putoamaan. Luukun 22 kirjain on O.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *