Tarinointijoulukalenteri, luukku 18

Maisemakortti putosi postiluukusta lattialle reuna edellä ja kolahti niin, että kuvittelin saaneeni paljon isomman lähetyksen. Ryntäsin eteiseen katsomaan, mistä oli kysymys.

Kortissa lähetettiin terveisiä Mongoliasta paikallisella kielellä ja alla englanniksi. Lähettäjä oli kirjoittanut nimensä, mutta kortin kulmaa oli järsitty, ja osa nimestä puuttui. Jäljelle jääneet kirjaimet olivat kastuneet ja levinneet siniseksi tuhruksi.

Kukaan tutuistani ei ollut kertonut lähtevänsä Mongoliaan. Jos olisin kuullut sellaisista aikeista, olisin ilman muuta tunkenut mukaan. Suunnitellut matkaa niin innokkaasti, että lähtijälle ei olisi jäänyt vaihtoehtoja. Olisin ostanut aurinkovoiteita tai villapipoja tai mitä ikinä Mongoliassa tarvittiinkaan.

Vilkaisin korttia vielä uudestaan. Siinä luki naapurin vanhan rouvan nimi ja osoite, joka erosi omastani vain yhdellä numerolla.

***

Kuvittelupaikan tarinointijoulukalenterissa jokaiselle päivälle on arvottu oma kirjain, joka toimii pienen tarinan lähtökohtana. Tarina ei ole välttämättä jouluinen, vaan mitä tahansa, mitä kirjoittajan päästä sattuu putoamaan. Luukun 18 kirjain on M.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *