Tarinointijoulukalenteri, luukku 13

Heinähattu ja Vilttitossu pyöri televisiossa. Istuit lattialla nenä kiinni ruudussa ja nykersit salaa auki aamulla tekemääni ranskanlettiä. En viitsinyt huomauttaa kummastakaan.

Olin vienyt sinut näöntarkastukseen television takia. Olin itsekin joutunut optikolle lapsena samasta syystä, vaikka ei läheltä katselu huonosta näöstä ollut johtunut. Olin vain pitänyt televisiota loputtoman kiinnostavana laitteena. Kun olin työntänyt naamani aivan kiinni siihen, oli näkynyt punaisia, sinisiä ja vihreitä pisteitä. Nenään oli tullut hentoisia sähköiskuja, ihan kuin olisin juonut limsaa. Näköni oli ollut silloin ja oli vielä nytkin oikein hyvä.

Mutta televisiot olivat muuttuneet minun lapsuuteni jälkeen. Sinä et nähnyt lähietäisyydeltä värikkäitä pisteitä, vaan Alibullenin Helgan ihohuokoset. Sinut oli todettu näöntarkastuksessa toivottoman likinäköiseksi, ja olit saamassa silmälasit. Onneksi nekin olivat muuttuneet minun lapsuuteni jälkeen.

***

Kuvittelupaikan tarinointijoulukalenterissa jokaiselle päivälle on arvottu oma kirjain, joka toimii pienen tarinan lähtökohtana. Tarina ei ole välttämättä jouluinen, vaan mitä tahansa, mitä kirjoittajan päästä sattuu putoamaan. Luukun 13 kirjain on H.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *