Tarinointijoulukalenteri, luukku 12

Pääväri. Se oli sinusta hyvä kampaamon nimi. Kannoit innokkaana sisään huonekaluja ja kihartimia, enkä minä halunnut olla ilonpilaaja. Mielikuvissani Kampaamo Päävärissä värjättiin hiuksia vain kirkuvan punaisiksi, kirkuvan sinisiksi ja kirkuvan keltaisiksi. Se saattaisi kaventaa asiakaskuntaa ainakin jonkin verran.

Olit ripustanut seinälle kellon, joka kävi takaperin. Ehdin nimetä sen mielessäni aikakoneeksi, ennen kuin ymmärsin katsoa sitä peilin kautta. Jos ajankuluakin katseltiin täällä peilistä, miten oli ihmisten laita? Asiakkaat näkisivät peilikuvansa peilikuvan, tihrustaisivat takaraivojaan olan yli pienellä käsipeilillä. Minä en jaksanut välittää mistään, mikä jäi selkäni taakse.

Viimeisenä kannoit sisään kampauspään, jonka asetit hyllyn päälle. Mirja-Marjukka, muisto opiskeluajoilta. Olit sulattanut sen kasvot föönillä epämuotoisiksi, sen silmät olivat valahtaneet kieroon. Silti tuntui, kuin ne olisivat molemmat tuijottaneet minua. Tähän kampaamoon tulisin vain päivänvalossa.

***

Kuvittelupaikan tarinointijoulukalenterissa jokaiselle päivälle on arvottu oma kirjain, joka toimii pienen tarinan lähtökohtana. Tarina ei ole välttämättä jouluinen, vaan mitä tahansa, mitä kirjoittajan päästä sattuu putoamaan. Luukun 12 kirjain on P.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *