Tarinointijoulukalenteri, luukku 1

Wanha. Kirjoitit aina kaksoisveellä, kun puhuit niistä homeisista romuistasi. Minä lausuin sanan mielenosoituksellisesti korostaen, matkin sinua posket lommossa ja suu ankkana. Inhosin kaikkea, mikä oli tielläni ja mihin saatoin iskeä varpaani.

Harrastuksesi, tai ehkä ennemmin pakkomielteesi, toi kotiimme tavaraa tasaisena virtana. Viime viikolla saapui rukki, ja eilen kannoit sisään puolikkaan hattunaulakon. Sanoit etsiväsi kaikessa rauhassa toista puolikasta, eihän tässä mikään kiire ollut. Wanhat tavarat olivat odottaneet kotiimme pääsyä jo kauan, joten pieni lisäodotus ei tuntuisi missään.

Minä olin laskenut, että juhannukseen mennessä romuja olisi sopivasti kokollinen.

***

Kuvittelupaikan tarinointijoulukalenterissa jokaiselle päivälle on arvottu oma kirjain, joka toimii pienen tarinan lähtökohtana. Tarina ei ole välttämättä jouluinen, vaan mitä tahansa, mitä kirjoittajan päästä sattuu putoamaan. Luukun 1 kirjain on W.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *