Mikä on fiktion perimmäinen tarkoitus? – Kuvitteluperjantai-podcastin jakso 6 on ilmestynyt

Kuvitteluperjantai-podcastin kuudes jakso on ilmestynyt. Jaksossa puhumme Rauhan kanssa kirjoittajan suhteesta tekstiensä aiheisiin. Pohdimme, onko helpompaa kirjoittaa itselle tutusta vai vieraasta, ja mitä vaaranpaikkoja kummassakin aihevalinnassa on. Keskustelemme siitä, mistä kirjoittajalla on oikeus kirjoittaa ja mitä vieraasta aiheesta kirjoittaessa on hyvä ottaa huomioon. Jaksossa valkenee myös fiktiokirjoittamisen perimmäinen tarkoitus.

Kun aihe on vieras, toimii internet hyvänä apuna. Kuuntelemalla saat selville, millaisia outouksia ja rankkojakin asioita hakuhistorioistamme löytyy. Omat aiheeni ovat sellaisia, että olen monta kertaa kesken kirjoittajakaverin kanssa käydyn chat-keskustelun lisännyt mukaan huomautuksia kuvitteelliselle kolmannelle osapuolelle: en suunnittele rikosta tai ole muutenkaan epäilyttävä tai vaarallinen. Kirjoitan kirjaa, ja googlaan siksi kummallisia. Usein aiheet puistattavat itseänikin niin, että joudun pitämään tiedonetsinnässä ylimääräisiä päänjäähdytystaukoja. Silti minun täytyy kirjoittaa juuri siitä, mistä kirjoitan.

Keskustelemme myös faktan ja fiktion suhteesta toisiinsa. Jokaisessa fiktiivisessä tekstissä on ripaus totta mukana, mutta Kesän ja Rauhan suhde tuohon ripaukseen on kovin erilainen.

Uuden podcast-jakson pääset kuuntelemaan tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *